KAUFEN SIE JETZT

Informatie voor mensen met emetofobie

Word je steeds angstiger bij de gedachte aan overgeven? Begint deze angst een grotere rol in je leven te spelen dan je lief is? Overweeg dan de volgende aanbevelingen:

Beschreibung

  1. Communiceer over je gevoelens. Je kunt ervaringen delen met anderen die hetzelfde doormaken op ons forum, of praat erover met iemand die je vertrouwt.
  2. Realiseer je dat het vermijden van situaties je angst juist in stand houdt. Probeer geleidelijk je comfortzone uit te breiden. Een stappenplan kan ondersteunend zijn. Deel je voortgang op het forum.
  3. Wees je bewust dat misselijkheid vaak door stress veroorzaakt wordt. Ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken kunnen effectiever zijn dan medicatie voor maagproblemen.
  4. Als je merkt dat je angst, ondanks goede bedoelingen, alleen maar toeneemt, overweeg dan professionele begeleiding.
  5. Neem de diagnosekaart mee wanneer je je zorgen bespreekt met de huisarts.
  6. Heeft je huisarts antidepressiva voorgeschreven? Start met deze medicatie alleen als je ook ondersteuning van een psycholoog hebt.
  7. Een goede verstandhouding met je therapeut is essentieel. Voel je je niet op je gemak met de aanpak van een therapeut? Bespreek je gevoelens dan. Als de klik ontbreekt, overweeg dan een andere therapeut.
  8. Herinner jezelf eraan dat jij degene bent die de stappen moet zetten; de therapeut is er om je te begeleiden. Eerlijkheid tegenover je therapeut is cruciaal voor een succesvolle behandeling.