Nieuws:
Stichting Emetofobie maakt diagnosekaart

Stichting Emetofobie heeft een diagnosekaart gemaakt om huisartsen en psychologen te helpen emetofobie te herkennen.

Wij raden mensen die vermoeden dat ze emetofobie hebben aan deze diagnosekaart mee te nemen als ze naar de huisarts gaan met deze klachten.

Bekijk de diagnosekaart

Vooraankondiging:
Infodag op 6 september

Na het overweldigende succes van de eerste infodag vorig jaar, wordt er ook dit jaar een infodag georganiseerd. Deze vindt plaats op 6 september 2008 in Champ'Aubert in Driebergen.

Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de dag.

Tip:
Emetofobie in Gazet van Antwerpen

Zaterdag a.s. besteedt de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen aandacht aan emetofobie. Dit artikel verschijnt naar aanleiding van het verschijnen van 'Het angstenboek van A tot Z'.

Nieuws::
Jaarverslag 2007

2007 stond voor Stichting Emetofobie in het teken van het ontwikkelen van een folder, het organiseren van de eerste infodag en het bieden van lotgenotencontact op onze website.

Bekijk het jaarverslag en de jaarrekening

Nieuws:
Derde druk Misselijk van angst

Begin februari was de tweede druk van het boek Misselijk van angst uitverkocht. Het eerste boek over emetofobie in Nederland en België beschrijft op een heldere wijze het hebben van een overgeeffobie.

Inmiddels is de derde druk verschenen en te bestellen via de boekhandel of Bol.com.

Bestel het boek

Vrijwilliger uitgelicht:
Barbara Merle

Wie is Merle?
Ik ben Barbara Merle, 19 jaar en thuiswonend. Ik volg een cursus Russisch en hoop binnenkort deze taal te gaan studeren.

Wat doe je voor Stichting Emetofobie?
Personen die een folder aanvragen, ontvangen die zo snel mogelijk van mij.

Jij en emetofobie?
Vroeger heb ik enkele nare overgeefsituaties meegemaakt. Sindsdien ben ik bang voor overgeven. Ongeveer 4 jaar geleden werd mijn angst echt een fobie. Toen ik niet meer naar school durfde, heb ik hulp gezocht. Na vele therapeuten te hebben versleten, ben ik nu mijn behandeling cognitieve gedragstherapie aan het afronden. Het gaat weer beter!

Tips voor lotgenoten?
Probeer tijdens een moeilijke situatie te denken: ‘oefen en geniet’ en beloon jezelf op een manier die jij prettig vindt.

Merle gaat emigreren en kan vanaf september geen folders meer versturen. Wil jij haar taak overnemen? Mail dan naar info@stichtingemetofobie.nl.