De nieuwsbrief Emetobrief is een uitgave van Stichting Emetofobie

Infodag Emetofobie:
Nog twee weken...

Nog maar twee weken, dan is het zover! Dan vindt de Infodag Emetofobie plaats. Het belooft een interessante en vooral gezellige dag te worden. Let op: aanmelden kan tot en met 20 oktober. In de week voor de infodag ontvang je je toegangsbewijs per e-mail.

Lees verder >>

Emetofobie in de media:
Emetofobie behandelen zonder medicatie

Emetofobie is een van de weinige angststoornissen waarbij behandeling regelmatig zonder medicatie plaatsvindt. Dit schrijft psycholoog Harry J.M. Klumper in het voorjaarsnummer van Vizier. In het artikel wordt de behandeling van een vrouw met emetofobie beschreven.

Lees verder >>

Wedstrijd:
Stem op jouw favoriete foto

Tien foto's zijn ingestuurd voor de fotowedstrijd van Stichting Emetofobie. Welke vind jij het beste emetofobie uitbeelden? Beoordeel de foto's nu!
Er zitten geen plastische foto's tussen, dus je kunt ze zonder angst bekijken. De winnaar krijgt gratis toegang tot de Infodag Emetofobie.

Lees verder >>

Stelling:
'Emetofobie heb je niet alleen'

Partners, familieleden en/of vrienden zijn ook van harte welkom op de Infodag Emetofobie. Immers: 'Emetofobie heb je niet alleen'. Partners en familieleden lijden vaak ook onder de fobie. Ben jij het eens met deze stelling? Of juist niet? Discussieer mee op het forum.

Lees verder >>


Uitgelicht:
SondraSandra heeft de foto's voor de nieuwe folder gemaakt. Ze is 36 jaar, pas getrouwd met Jerry en moeder van Thomas (11 jaar).

Jij een fobie?
Ja, vooral houdbaarheids-data checken doe ik nog vaak! Als Thomas ergens iets te eten krijgt, probeer ik toch bij de koelkast te komen en te checken of dat nog wel kan.

Dieptepunt in de fobie?
Twee jaar geleden leefde ik een tijdje op crackers en suikerklontjes.

Grootste overwinning?
Mijn vliegreis naar kopenhagen! Doods-angsten heb ik uitgestaan, maar wel gedaan!

Hoe zie je jezelf over 10 jaar?
Als iemand die een beetje rust in haar leven heeft gekregen en weer (of nog meer) kan genieten van al het moois om haar heen.


Tips voor lotgenoten
Neem kleine stapjes als je ergens tegenop ziet. En wees trots op jezelf als je een stap hebt genomen.
 

nix
Copyright Stichting Emetofobie 2012
Website gemaakt door:
Web-Wise
Inloggen beheerder