De nieuwsbrief Emetobrief is een uitgave van Stichting Emetofobie

Nieuwsbrief:


Om de nieuwsbrief met meer regelmaat en afwisselendere inhoud te versturen, zal er vanaf nu ook algemene informatie over angststoornissen te lezen zijn in de nieuwsbrief.


Infodag:


Op 8 september vindt de jaarlijkse infodag plaats. Het thema van dit jaar is internettherapie. Wat kun je eraan hebben om via internet therapie te volgen? Therapeut Annemieke van Straten zal onder andere de werking van therapie via internet uitleggen. Debby Gaakink heeft via internet therapie gevolgd. Zij zal op de infodag vertellen wat haar ervaring is. Ook zal dr. Wiljo van Hout van de Rijksuniversiteit Groningen aanwezig zijn samen met studenten Annemieke Kamstra en Linda Ringenier. Wiljo doet samen met collega prof. dr. Theo Bouman veel onderzoek naar emetofobie en zijn daarin afgelopen jaar bijgestaan door beide studenten. Zij zullen vertellen over emetofobie in het algemeen en wat onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd. Aansluitend zullen zij vragen van bezoekers beantwoorden. Verder is er natuurlijk mogelijkheid tot lotgenotencontact. We zien je graag op de infodag! Voor meer informatie over de infodag kun je onderaan dit bericht op lees verder klikken.

Lees verder >>

Disfunctionele automatische gedachten spelen belangrijke rol bij angststoornis:


"Vaak weten angstige en depressieve patiŽnten wel dat de werkelijkheid eigenlijk niet zo somber, dreigend of onverdraaglijk is als het lijkt. Toch komen die sombere, angstige of wanhopige gevoelens en gedragingen steeds maar weer opzetten. Het zou kunnen dat deze disfunctionele automatische associaties een belangrijke rol spelen in angststoornissen en depressie. Het bestuderen van deze disfunctionele automatische associaties kan daarom helpen beter te begrijpen hoe depressie en angststoornissen ontstaan en waarom deze stoornissen zo hardnekkig zijn." Onder de knop lees meer kun je het complete proefschrift van Klaske Glashouwer lezen.

Lees verder >>

Onderzoek:


Wil je mee werken aan een onderzoek en ben je ouder dan 18 jaar? Klik dan op 'Lees verder'. GGZ inGeest doet onderzoek naar de behandeling van angstklachten zonder exposure.

Lees verder >>


Verwacht in de volgende nieuwsbrief:


 • Definitieve programma infodag 2012

 • Recensie Indien plaats beschikbaar van Sofie Rozendaal

 • Prijsvraag met als cadeau het boek van Sofie Rozendaal
 •  

  nix
  Copyright Stichting Emetofobie 2012
  Website gemaakt door:
  Web-Wise
  Inloggen beheerder