De nieuwsbrief Emetobrief is een uitgave van Stichting Emetofobie

Aankondiging:
Lezing 'EMDR bij emetofobie' op de infodag

"Je hoeft geen trauma te hebben of te weten wanneer je fobie ontstaan is om profijt te hebben van EMDR" . Dat is de boodschap van prof. dr. Ad de Jongh die op de infodag een lezing komt geven over EMDR.

De infodag vindt plaats op 5 september en is een mogelijkheid om meer informatie te krijgen over emetofobie en andere mensen met emetofobie te ontmoeten.

Heb jij je al aangemeld? Aanmelden kan nog tot 28 augustus.

Lees meer >>
Meld je aan >>


Oproep:
Help ons helpen

De stichting krijgt veel vragen over naar welke therapeut men het beste kan gaan. Hiervoor houden we een lijst bij van therapeuten die door onze leden als positief ervaren zijn.

Help ons te helpen en geef ons de gegevens van jouw therapeut door die jij als positief gevoel ervaren hebt. In het bijzonder zijn we op zoek naar kinderpsychologen – maar ook voor andere therapeuten houden we ons warm aanbevolen.

Wie was jouw therapeut? >>


Update:
Zichtbaarheidsactie huisartsen bijna afgerond

In mei dit jaar is Stichting Emetofobie een actie gestart om huisartsen te informeren over emetofobie. Tientallen vrijwilligers meldden zich om pakketten rond te brengen. De pakketten worden op dit moment over het land verspreid. Van enkele huisartsen die het pakket inmiddels hebben mogen ontvangen, hebben we positieve reacties gekregen.


Boek:
Toepen als medicijn

In het boek 'Toepen als medicijn' neem je een kijkje in het leven van Ellen van Gelder. Een leven dat wordt geteisterd, verrijkt, uitgedaagd en omarmd door aandoeningen als Gilles de la Tourette, emetofobie, dwang en GAD (geneneraliseerde angststoornis).

Het boek bestaat uit dagboekfragmenten en is uitgegeven door Boekscout.nl.

Bestel het boek >>Genezen emetofoob:
Anita"Mijn naam is Anita.

Vandaag kan ik zeggen dat ik voor de tweede keer emetofobie overwonnen heb. Inderdaad, voor de tweede keer...

Eigenlijk ben ik nooit een "fan" geweest van overgeven of alles wat ermee te maken heeft. Maar goed, wie is dat wel? Mijn ouders stelden het ook altijd voor als iets engs. Wanneer ik als kind ziek was, stopte mijn moeder haar oren dicht en mijn pa, tja... die was er ook niet echt voor te vinden om me te komen troosten. Achteraf gezien, denk ik dat ik daar deels de negatieve associatie door heb gemaakt. Later bleek trouwens dat mijn moeder ook gedeeltelijk aan deze fobie lijdt, waardoor ik haar reactie van toen nu wel beter begrijp.

De echte emetofobie begon pas toen ik verder studeerde; ik was 19. Op een dag was ik zwaar verkouden. Ik had van de dokter één of andere hoestsiroop gekregen die ik 's ochtends voor de les had ingenomen. Blijkbaar kon je van die siroop redelijk ziek worden... Het resultaat was dat ik tijdens de les , langs de prof door, het auditorium ben uitgespurt om mijn ontbijt net niet terug te zien in de toiletten... Negatieve associatie nummer twee. Ik voelde me zo idioot en beschaamd op dat moment. Sindsdien was ik elke seconde van elke dag doodsbenauwd om dat weer mee te maken."Lees het hele verhaal >>


Ook je verhaal delen?
Heb jij emetofobie ook (voor een groot deel) overwonnen? En wil jij anderen inspireren?

Mail je verhaal >> 

nix
Copyright Stichting Emetofobie 2012
Website gemaakt door:
Web-Wise
Inloggen beheerder