De nieuwsbrief Emetobrief is een uitgave van Stichting Emetofobie

Nieuws:
Actie onder huisartsen - help jij ook mee?

Stichting Emetofobie organiseert in 2009 een zichtbaarheidsactie onder huisartsen! Het doel van deze actie is om ervoor te zorgen dat emetofobie eerder herkend en beter behandeld wordt. Wil jij ook meehelpen? Bezorg dan ook begin 2009 informatiepakketten bij de huisartsen in jouw gemeente. Al vele leden hebben zich aangemeld, maar we hebben nog niet voor alle gemeentes een bezorger.

Lees verder >>

Nieuws:
Margriet sponsort Stichting Emetobie!

Voorzitter Margaret Massop is verkozen tot Margriets Betere Wereld Vrouw. Margriet sponsort daarmee Stichting Emetofobie met een bijdrage van 1500 euro. Dit geld zal Stichting Emetofobie besteden aan de zichtbaarheidsactie voor huisartsen. Margaret blogt een jaar lang op de website van Margriets Betere Wereld.

Lees verder >>

Nieuws:
Filmpjes-wedstrijd

Vind jij het leuk om filmpjes te maken?
Doe dan mee aan onze wedstrijd!
De opdracht is: maak een filmpje van maximaal 2 minuten over emetofobie, hoe jij emetofobie ervaart of over Stichting Emetofobie. Het filmpje mag geen schokkende beelden bevatten.

Lees verder >>

Stelling:
Schaam jij je voor je emetofobie?

Hoogtevrees en vliegangst zijn maatschappelijk geaccepteerde angsten. Daar komen mensen makkelijk voor uit. Geldt dat ook voor emetofobie? Reageer op onze stellingvraag: Schaam jij je om voor je emetofobie uit te komen?

Lees verder >>


Vrijwilliger uitgelicht::
Miss-XWie is Miss-X?
Ik ben Bieke, 23 jaar en woon in BelgiŽ. Ik ben telefoniste voor Belgacom & Proximus en werk van thuis uit, ideaal voor een foob dus! Ik heb een Engelse vriend, dus vertoef regelmatig in London en omstreken.

Wat doe je voor stichting emetofobie?
Ik fungeer als coŲrdinator voor de provincie Antwerpen wat betreft het bezorgen van folders en diagnosekaarten aan huisartsen. Ik zorg ervoor dat we met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk huisartsen bereiken.

Jij en emetofobie?
Het is begonnen op 12-jarige leeftijd, toen iemand naast me in de bus ziek werd. Ik kon niet weg, ik zat ingesloten. Eerst kon ik er nog mee omgaan, totdat mijn toenmalig vriendje in de auto ziek werd. Toen is het bergafwaarts gegaan. Ik ging googlen op 'angst voor overgeven' en kwam op deze website terecht. Het voelde alsof er een grote last van mijn schouders viel, ik was niet alleen! Ik heb geen therapie gevolgd of medicijnen geslikt. Door de hulp en medeleven van mensen die precies weten hoe het voelt, werd het makkelijker om het te relativeren. Ik ben nog lang niet 'genezen' maar ik ben op de goede weg.

Tip voor lotgenoten?
Live life large, je leeft maar 1 keer, maak er het beste van. Geef toe dat je een probleem hebt en praat erover.

 

nix
Copyright Stichting Emetofobie 2012
Website gemaakt door:
Web-Wise
Inloggen beheerder