De nieuwsbrief Emetobrief is een uitgave van Stichting Emetofobie

Reportage:
Infodag verslag en foto's

Of het de gratis mindfulness-sessie was, de mooie locatie of het zonnetje dat volop scheen, de infodag van Stichting Emetofobie was weer een groot succes! Lees het verslag online en bekijk de foto's!

Lees verder >>

Poll:
Op de infodag 2009 zou ik graag...

De Infodag 2008 is nog maar net achter de rug, en de ideeën voor infodag 2009 liggen al op stapel. Waar zou jíj op de infodag 2009 graag meer aandacht aan besteed zien?

Lees verder >>

Emetofobie in de media:
Meidenblad Girlz zoekt emetofoob

Ben jij een jaar of 16 en wil je meewerken aan een interview voor het meidenblad Girlz? Geef je dan snel op. Met het artikel help je andere meiden met emetofobie. Zo kunnen zij ontdekken dat ze niet de enige zijn met een angst voor overgeven.


Vooraankondiging:
Emetofobie in weekblad De Huisarts

Het Vlaamse weekblad De Huisarts, het meest gelezen blad bij huisartsen, zal binnenkort een artikel publiceren over emetofobie. Het doel van dit artikel is huisartsen informeren over het bestaan van deze voor hen veelal onbekende angststoornis.

Bij het artikel zal de diagnosekaart van Stichting Emetofobie worden afgedrukt.Vrijwilliger uitgelicht:
EllenWie is Ellen?
Ik ben 38 jaar en woon in Lelystad. Ik werk bij stichting AAP en in m'n vrije tijd fotografeer ik of ben met mijn hondje Clint bezig.

Wat doe je voor de stichting?
Ik ben samen met Margaret moderator van het forum. Ook corrigeer ik teksten. Het moderaten is niet altijd gemakkelijk, maar ik zie het nog steeds als een uitdaging om te zorgen dat topics netjes verlopen waarbij ik me probeer in te leven in de persoon achter de pc.

Jij en emetofobie?
Toen ik net op de site kwam, ruim 5 jaar geleden, zat ik nog volop in mijn fobie. Door exposure- therapie is mijn fobie gereduceerd tot een angst. Overigens geen enkele reden om weg te gaan bij het forum, ik zou namelijk niet zonder mijn forumvrienden willen!

Tips voor lotgenoten?
Ja, die heb ik zeker! Probeer jezelf niet te veroordelen wanneer je last hebt van je fobie. Sta jezelf toe om er last van te hebben, wees mild voor jezelf. Ik ben er echt van overtuigd dat dat de eerste stap is. 

nix
Copyright Stichting Emetofobie 2012
Website gemaakt door:
Web-Wise
Inloggen beheerder