Wetenschappelijk onderzoek:
Helpt exposure therapie bij emetofobie?

Helpt exposure therapie bij emetofobie? Over deze vraag bogen professoren van de RijksUniversiteit Groningen zich afgelopen jaar. Het antwoord is: ja, mits de therapie zich richt op exposure van aangeleerde vermijdingen en controlegedrag. En niet op het overgeven zelf. In het wetenschappelijke tijdschrift 'Gedragstherapie' publiceerden ze hun conclusies.

Lees het wetenschappelijke artikel >>

Boek:
Tweede druk Misselijk van Angst

Maanden was het boek 'Misselijk van Angst' uitverkocht. Op veler verzoek ligt het nu weer in de winkels!

Het boek beschrijft op een heldere wijze over het leven met een fobie voor overgeven. Theorie wordt afgewisseld met verhalen uit de praktijk en tips.

Koop het boek >>

Oproep:
Stichting zoekt sponsors!

Stichting Emetofobie is op zoek naar sponsors!

Wil je met je bedrijf een steentje bijdragen of ken je een bedrijf die wij kunnen benaderen voor sponsoring? Vertel het ons!

Mail voor meer info >>

Discussie:
Decemberstress

Verplichte bezoekjes, viergangenmenu's en soms 'zwak, ziek en misselijke' familieleden. Veel emetofoben zijn blij als de feestdagen achter de rug zijn en het leven weer zijn normale gang kan gaan in januari. Wat is jouw beste tip om de feestdagen door te komen?

Discussieer mee op het forum >>

Uitgelicht:
Desiree!

Naam:
Desiree Hendriksen (Ikke87)

Taak:
Bedenker naam nieuwsbrief: Emetobrief

Omschrijf jezelf in 5 woorden:
Zorgzaam, trouw, eigenwijs, sociaal, meelevend.

Wie mag de volgende keer uitgelicht worden?
Marjan, omdat ze sponsors gaat benaderen

Wat wil je haar vragen?
Hoe kom je aan sponsors? Wat vertel je ze en doen ze het dan meteen?