Informatie voor mensen met emetofobie

Merk je dat je angst voor overgeven groter wordt? Heeft het meer invloed op je leven dan je zou willen? Lees dan de volgende tips.

  1. Praat over je angst. Bijvoorbeeld met lotgenoten op ons forumen/of neem iemand in vertrouwen in je eigen omgeving.
  2. Besef dat je je angst in stand houdt door te vermijden. Probeer -stapje voor stapje- je grens te verleggen. Een stappenplan kan hierbij helpen. Deel je ervaringen op het forum.
  3. Besef dat misselijkheid vaak komt van spanning. Vaak werken ontspannings- en ademhalingsoefeningen beter dan tabletten tegen maagklachten.
  4. Wordt ondanks je goede voornemens je angst groter in plaats van kleiner, zoek dan professionele hulp.
  5. Neem de diagnosekaartmee als je naar de huisarts gaat met je klachten. 
  6. Schrijft de huisarts antidepressiva voor? Begin pas met deze medicijnen als je begeleiding van een psycholoog krijgt. 
  7. Besef dat een 'klik' met een therapeut belangrijk is. Heb je twijfels bij de aanpak van een therapeut, maak deze dan bespreekbaar. Blijf je de klik missen, zoek dan een andere therapeut.
  8. Besef dat jij degene bent die het werk moet doen, de therapeut is de coach aan de zijlijn. Hij kan je het beste helpen als je eerlijk bent.

Heb jij een goede ervaring met een therapeut? Meld deze dan aan voor onze lijst van therapeuten met ervaring met het behandelen van emetofobie: index.php?mid=201184&pagina=formulier_therapeut.

nix
Copyright Stichting Emetofobie 2012
Website gemaakt door:
Web-Wise
Inloggen beheerder