Infodag Emetofobie 2008 was informatief en erg gezellig!

Door: Margaret Massop

Een gratis kennismakingssessie mindfulness op een gezellige lotgenotencontactdag. Dat bood Stichting Emetofobie op de Infodag 2008, die op zaterdag 6 september plaatsvond.

De locatie Champ’Aubert, een omgebouwde boerderij in Driebergen, lag er die dag uitnodigend bij. Al rond de aanvangsttijd van één uur was de gezellige en ruime zaal halfvol, en tegen half twee was de groep van veertig man compleet.

Hoewel velen enige zenuwen of verlegenheid moesten overwinnen, was er gelijk een fijne sfeer van lotgenoten onder elkaar.

Daniël Muller, secretaris van Stichting Emetofobie, beet het spits af en heette de bezoekers welkom. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om te laten zien wat Stichting Emetofobie dit jaar heeft bereikt. Vooral de diagnosekaart en de bijbehorende publiciteit in de medische wereld is een resultaat waar de stichting trots op is.

Vervolgens nam mindfulnesstrainer Chris Grijns het stokje over. Ze inspireerde de aanwezige emetofoben om meer in het nu te leven en het leven zonder vooroordelen te ervaren. Door o.a. een taichi-oefening, een ‘rozijnenoefening’ en een horlogemeditatie gaf ze de bezoekers tools om dit in de praktijk te brengen.

Na de mindfulnesstraining was er uitgebreid de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met onbekende lotgenoten, of bij te kletsen met oude bekenden van het forum of van vorige infodagen.

Of het de gratis sessie was, de mooie locatie of het zonnetje dat volop scheen, de infodag van Stichting Emetofobie was weer een groot succes!

Bekijk alle foto's (om deze te zien, moet je ingelogd zijn)

 

 
De ruime en gezellige zaal van Champ'Aubert


Mindfulness met meditatie- en taichi-oefeningen


 

nix
Copyright Stichting Emetofobie 2012
Website gemaakt door:
Web-Wise
Inloggen beheerder