Infodag Emetofobie 2007: een groot succes!

Door: Ellen van Gelder

'Therapie en Emetofobie'. Dat was het thema van de eerste Infodag Emetofobie, die op 27 oktober jl. in Driebergen plaatsvond.
De bedoeling van deze Infodag was mensen meer informatie te geven over emetofobie en de bijbehorende therapieŽn. Maar uiteraard was er ook veel tijd voor lotgenotencontact!

Vanaf 12 uur konden we terecht in conferentiecentrum Antropia in Driebergen. De mensen die zich voor de lunch hadden opgegeven, zijn gezellig naar buiten gegaan en konden meteen op een informele manier met elkaar kennismaken. De lunch was uitstekend verzorgd, iedereen liet het zich goed smaken.

Vanwege het grote aantal aanmeldingen, 69!, waren we genoodzaakt de groep in tweeŽn te splitsen. Vanaf 1 uur speelde de infodag zich in twee ruimtes af. Hier wisselden lezingen zich af met lotgenotencontact, ook was er de gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige therapeuten die verschillende disciplines vertegenwoordigden. 

Theo Bouman van Rijksuniversiteit Groningen, legde in zijn lezing de nadruk op het oplossen van vermijdingen in combinatie met rationele gedachten. Iedereen luisterde aandachtig en mede door de humoristische manier van vertellen heerste er een goede sfeer.

De andere lezing was van DaniŽl Muller. Hij vertelde over zijn leven als partner van een emetofoob. Opvallend was de positiviteit die hij uitstraalde. Dit kwam onder andere naar voren toen hij vertelde dat de nadruk in zijn leven ligt op: Ďwat kunnen we allemaal wťl samen doen?í

Tussen de lezingen door zochten bekenden en nieuwelingen elkaar op om gezellig te kletsen. Naast de mensen die regelmatig het forum bezoeken waren er dit keer ook veel mensen van Ďbuitenafí. Er kwamen zelfs mensen uit BelgiŽ!

We kunnen op een geslaagde dag terugkijken en hopen volgend jaar weer op zoín grote opkomst!

 Meer foto's

nix
Copyright Stichting Emetofobie 2012
Website gemaakt door:
Web-Wise
Inloggen beheerder